Voor wie

Wie aan de top staat loopt dikwijls het risico om zich minder goed te kennen. Bij een onderzoek werd gevraagd aan honderden ceo's en kaderleden om zichzelf te evalueren op 20 objectieve gedragskenmerken. Ook hun directe medewerkers kregen die vragen. Er bleek een immens verschil te zijn hoe managers zichzelf zagen, en hoe hun omgeving hen zag.

Vele topmanagers leven in een vreemd soort isolement, men krijgt minder feedback uit hun omgeving en worden met fluwelen handschoenen behandeld.  Dat geeft een vertekend zelfbeeld, en een niet altijd realistische kijk op de wereld.

Zichzelf in vraag stellen, is niet de sterkste kant van vele managers en dat wordt in hun positie ook niet gestimuleerd. Hoe meer iemand stijgt in de hiërarchie, hoe minder het aan de orde lijkt.

Het niet mogen falen, het niet in de spiegel kunnen kijken en toegeven dat je ook maar een mens bent en dat het bij u ook fout kan lopen.

<< terug naar startpagina

Individuele coaching / Personal coaching / Personal Executive coaching / Top management coaching / Coaching top management / CEO coaching / VIP coaching
Personal mental coaching / Executive Business coaching / Leadership coaching / Anti- stress management / NLP coaching / Mindfulness coaching
Personal Life coaching / Chance management / Herbots / Socratische methode